2002 óta olyan megvalósult intézkedéseket kutat fel a Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület (KÖVET), amelyek egyszerre hoznak környezeti javulást és pénzügyi megtakarítást is. A szervezet most új weboldalon teszi közzé az így fellelt intézkedések adatbázisát, hasznos példákat kínálva a vállalatok gazdaságos módon történő "zöldítésére".

A www.ablakonbedobottpenz.hu oldalon elérhető adatbázisban jelenleg 56 vállalat 262 megvalósult intézkedése található, bizonyítva, hogy a környezetvédelemre fordított összeg nem "ablakon kidobott pénz", hanem sok esetben rövid időn belül megtérül, és gazdasági haszonhoz, versenyelőnyhöz juttatja a környezettudatos szervezeteket.

Az intézkedéseket bevezető vállalatok javulást értek el anyaggazdálkodásukban, csökkentették energia- és vízfelhasználásukat, kevesebb hulladékot termelnek, ezzel kevésbé szennyezik a környezetet. Ezek a beruházások ugyanakkor átlagosan egy éven belül gazdaságilag is megtérülnek, és 40-50 milliós megtakarítást hoznak évente. Tipikusan ilyen intézkedés a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése, az irodai papírfelhasználás csökkentése (pl. kétoldalas nyomtatással), a szállítási útvonalak racionalizációja, egy-egy technológiai újítás, vagy a rossz hatékonyságú berendezések energiatakarékosra cserélése.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr94226569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása