A mozgáskorlátozottak vasúti közlekedését segítő emelő-szerkezettel szerelnek fel nyár közepéig 26 személyvagont, amelyek a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan, valamint a Budapest-Vác-Szob vonalon közlekednek. A beruházást a MÁV a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával, az "Esélyegyenlőség a vasúton" elnevezésű program keretében valósítja meg.

A mostani liftekkel együtt június végéig összesen 39 személyvagonban lesz emelő-szerkezet, mivel az előző évek során 13 kocsit tudtak felszerelni az akadálymentes közlekedést segítő eszközökkel. A szerelvények mellett mára 60 pályaudvaron és állomáson működik mobil-emelő berendezés, számos pályaudvari aluljáróban pedig karfalift segíti a kerekesszékes utasokat. 51 felújított vasúti kocsiban működik külön mozgáskorlátozott mosdó, valamint a kerekesszéket rögzítő szerkezet, és a pályaudvarok mellékhelyiségeinek átépítésével párhuzamosan 27 helyen alakítottak ki külön mellékhelyiséget a mozgáskorlátozottak számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr33298061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása