Már lehet csatlakozni a KÖZÖD! 2008 részeként április 19-re meghirdetett Önkéntes Fiatalok Napja elnevezésű országos programhoz, valamint az Iránytű Kampányhoz. A világszerte megrendezett Global Youth Service Day keretében megvalósuló programsorozat a társadalmi felelősségvállalás fontosságára hívja fel a figyelmet. A DIA által szervezett, és a Nokia által támogatott magyar program harmadszor indul útjára, és 2006 óta mintegy 15000 fiatalnak "volt köze" hozzá.

Az Önkéntes Fiatalok Napján a korábbi két év hagyományaihoz hasonlóan helyi ifjúsági csoportok, közösségek végeznek valamilyen önkéntes tevékenységet, ezzel példát mutatva kortársaik és környezetük számára. Az április 19-i programhoz a www.kozod.hu honlapon kitöltött jelentkezési lappal bármilyen közösség, civil szervezet csatlakozhat - tavaly a résztvevők többféle kezdeményezéssel, például parkosítással vagy játszótéri programokkal járultak hozzá az országos mozgalomhoz.

A KÖZÖD! 2008 rendezvénysorozata a tavalyihoz képest idén új elemmel bővült: az Iránytű Kampány célja, hogy bemutassa a hazai civil szféra társadalmi felelősségvállalás területén példának tekinthető szereplőit és támogatóit. A Kampány során a DIA információt gyűjt arról, hogy melyik vállalat, egyesület a társadalmi felelősségvállalás mely formáját gyakorolja vagy támogatja. Az így összegyűjtött anyagokat április 19-én, a KÖZÖD! 2008 központi rendezvényén, Budapesten mutatják be, majd vándorkiállításként eljuttatják az ország több településére.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr67346289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása