2008. április 14-étől lehet benyújtani a Nemzeti Energiatakarékossági Program energiatakarékossági pályázatait, melynek keretén belül a lakosság energiahatékonysági beruházásait, valamint a megújuló energiafelhasználás ösztönzését támogatják. A vissza nem térítendő állami támogatásokra rendelkezésre álló keret 1,6 milliárd forint, amelyhez kedvezményes hitelprogram is kapcsolódik.

A pályázati rendszer öt pályázatból tevődik össze:

1. Nyílászárók cseréjét illetve utólagos hőszigetelését támogató pályázat: a támogatási intenzitás 15% és az elérhető maximális támogatás 264 ezer forint lakásonként. A felvehető maximális hitelkeret 1,496 millió forint.

2. Fűtés és melegvízellátás korszerűsítését támogató pályázat: a támogatási intenzitás mértéke 20%, maximum 400 ezer forint lakásonként. A felvehető maximális hitelkeret 1,6 millió forint.

3. Lakóépületek utólagos hőszigetelését támogató pályázat: a támogatási intenzitás mértéke ebben az esetben is 20%, maximum 400 ezer forint lakásonként. A felvehető maximális hitelkeret 1,6 millió forint.

4. Komplex energiatakarékossági beruházásokat támogató pályázat: egyszerre legalább két, vagy három (tehát nyílászáró csere, hőszigetelés és energetikai berendezés csere) célt szolgáló beruházás. Az elérhető támogatás maximuma lakásonként 720 ezer forintban, a beruházás összköltségének maximum 18%-ában van meghatározva. A felvehető maximális hitelkeret 3,28 millió forint.

5. Megújuló energiafelhasználást ösztönző pályázat: megújuló energiaforrásokkal előállított hő- vagy villamos energia, biomassza, geotermikus energia, szélenergia, szerves hulladékok felhasználásának növelését, napkollektorok, napelemek telepítését támogató pályázat. Lakásonként maximum 1 millió forint támogatást lehet elérni, a maximális támogatási intenzitás 25%. A felvehető maximális hitelkeret 3 millió forint.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr68389623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása