Kertészeti cserebere börzével egybekötött "Komposztünnepet" szervez a Föld Napja alkalmából a Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz).

Az akció célja egyfelől a házi komposztálás népszerűsítése, másfelől a hulladék-megelőzés szemléletének terjesztése, hisz a cserebere börzével lehetőséget kínálnank arra, hogy a használaton kívüli, kidobásra ítélt kertészeti eszközök és feleslegessé vált növények új gazdára, használóra találjanak.

A 2008. április 19-én, szombaton 10 és 15 óra között, a HuMuSz Ház kertjében (1111 Budapest, Saru u. 11.) zajló rendezvény keretében kertészeti börze, komposztos tanácsadás, komposztkeret bemutató, játszóház várja az érdeklődőket.

A tervezett programok:

1. Börze

A HuMuSz börzék hagyományaihoz híven a résztvevők által hozott tárgyak, növények érték alapú besorolást kapnak (3 kategória), így a bejáratnál leadott tárgyakért, növényekért cserébe színkódos jegyeket adnak. Ezekkel aztán a megfelelő színkódú asztalról lehet cseretárgyakat válogatni, pl. zöld jeggyel a zöld asztalról, stb.

Ami hozható: minden olyasmi, amit általában a kertészkedésben, kertben jól hasznosítható. Pl. kerti szerszámok, palánta, virágmag, cserepes növények (szabadtéri és szobai egyaránt) vagy konténeresek (bokrok, kisebb fák), slag, munkáskesztyű, vödör; locsolókanna, kosár, kaspók, ép és jó állapotú virágcserepek (inkább a nagyobb és az agyag változatok); ágyásszegély, madáritató, -odú és -etető; kertészeti könyvek; stb.

Amit kérnek: Csak olyasmiket várnak, ami TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL is elszállítható. Semmiféle vegyi anyag (vegyszer, műtrágya, gyomirtó, tápoldat, stb.) NEM HOZHATÓ! A növényeket, palántákat, magokat kérik feliratozni, hogy beazonosíthatók legyenek.

2. Komposztkeret bemutató

Elsősorban azok számára, akik érdeklődnek a házi komposztálás iránt, de még nem vágtak bele a gyakorlatba. Megtekinthetik a HuMuSz udvarán felállított és HASZNÁLATBAN LÉVŐ komposztkereteket, illetve ötleteket, tanácsokat kaphatnak a komposztkeretek házilag történő kivitelezésének módjairól.

3. Komposztos tapasztalatcsere és tanácsadás

Az én komposztomban nem bomlik le a tojáshéj... Sok a levél, a fű, hogyan komposztáljam? Nyáron túl sok a muslinca a komposztom környékén... MIT CSINÁLJAK MÁSKÉNT??? Egy külön standnál a házi komposztálás gyakorlatában jártas kertbarátok válaszolnak - saját tapasztalatok alapján - a felmerülő kérdésekre.

4. KomposztINFOPONT

Ingyenes kiadványok a házi komposztálásról, kezdőknek és haladóknak. A HuMuSz komposztos vászonszatyrainak, pólóinak árusítása.

5. Játszósarok

Amíg a felnőttek csereberélnek, addig a gyerekekkel a HuMuSz aktivistái játszanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr56415982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása