Tavaly júniusban egyetlen éjszaka alatt, néhány maroknyi zöld aktivista segítségével indult a Zöld Vadművelet néven futó gerillakertész akció a fővárosban és három megyeszékhelyen, Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán. Másnap - a Környezetvédelmi Világnapon - zöld meglepetés fogadta a városlakókat: zöld aktivisták követtek el mindent, hogy a beton és kőfelületek közé apró kertészkedéssel egy kis életet leheljenek.

A Hegyalja Fesztivál szervezői idén is kertész kommandókat toboroznak a kezdeményezés keretében, létrehozva egy weboldalt, ahova az akciók résztvevői jelentkezhetnek gerillakertészeti (hadi)terveikkel. Az akcióban az vehet részt, akinek terve megfelelően átgondolt, megalapozott és megfelelően szolgálja környezete zöldülését. A végrehajtás után minden önkéntes aktivista vagy erre szerveződött csapat feltöltheti saját lakóhelyén véghezvitt akcióját, egy előtte/utána fotósorozattal.

A legjobb öt haditervhez a fesztivál anyagi támogatást is ad, de egyen-pólót és szakmai tanácsokat minden résztvevő kap majd. További nyeremények is várhatók, hiszen a legérdekesebb megvalósult és jól dokumentált projekteken dolgozókat ingyenes fesztiválbérletekkel vagy tokaji bortúrával ajándékozzák meg.

Jelentkezni április 22-étől - a Föld Napjától - egy hónapon keresztül lehet a www.zoldvadmuvelet.hu oldalon, az akciók a Környezetvédelmi Világnapon (június 5-én) indulhatnak, szintén egy hónapon keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr71454860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása