Május 10. a fair trade (méltányos kereskedelem) világnapja. Az alkalomra a Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség 14 és 24 óra között méltányos filmmel, teával, kávéval, hennázással, bögrefestéssel, kávépörköléssel, dobolással és tánctanulással készül a margiszigeti Holdudvarban.

wftd

A világnapot megelőző héten, hétfőtől péntekig "Aki fair, az nyer" néven nyereményjáték is ösztönzi a résztvevőket a méltányos kereskedelemben való részvételre. A Méltányos Tusa keretében a szövetség honlapján feltüntetett, a fair trade eszmét támogató üzletek egyikébe kell ellátogatniuk a résztvevőknek. A boltokban egy csoki és egy matrica várja a tusázókat - ez utóbbi felmutatásával lehet részt venni a világnapon megrendezett nyereményjátékon.

Méltányos kereskedelemből származó termékek mára már online kereskedésben is elérhetők hazánkban a Fair Trade Center oldalon keresztül. Az netáruház kínálatában kávék, teák, csokoládék, kakaók, cukrok, italok és fűszerek éppúgy megtalálhatók, mint szappanok, mosó- és tisztítószerek, valamint kozmetikumok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr8458808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása