Hipertónia Világnap

Címkék: civil életmód gyógyítás

2008.05.14. 09:45

"Éljen Ön is 140/90 Hgmm alatt!" - ezzel a jelszóval hirdeti meg a Hipertónia Világnapot a Magyar Hypertonia Társaság a Novartis Hungária Kft. támogatásával. 2008. május 17-én, szombaton a világ több pontján hívják fel a figyelmet a magas vérnyomás veszélyeire, szövődményeire, illetve a betegség kialakulásának megelőzésére.

Az egynapos esemény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a "néma gyilkosra", ugyanis a kezeletlen magas vérnyomás következtében súlyos szövodmények - agyvérzés, szívinfarktus, vesebetegség - alakulhatnak ki, és rosszabb esetben halálhoz is vezethet. Megfelelő kezeléssel azonban a vérnyomás szinten tartható, és ezzel csökkenteni lehet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

A kezdeményezés keretében ezen a napon a főváros több pontján (a Moszkva téren, a Batthyány téren, a Móricz Zsigmond körtéren, a Nyugati téren, a Deák Ferenc téren, a Blaha Lujza téren és az Örs vezér téren) végeznek ingyenes vérnyomás- és vércukorszint méréseket, illetve egészségügyi szakszemélyzet segítségével nyújtanak hasznos tanácsokat a betegséggel kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr95467658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása