Designnal a szemetelés ellen

Címkék: civil zöld / öko

2008.08.05. 11:34

Design kukák tervezésére írt ki pályázatot a csomagolási hulladék anyagok gyűjtését koordináló Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. és a Moholy - Nagy Művészeti Egyetem Formatervezési Tanszéke (MOME). A kezdeményezés központi gondolata, hogy a művészi igénnyel megtervezett, ugyanakkor praktikus design kukákat szívesebben használnánk, mint hétköznapi társaikat. A közterületen, bevásárlóközpontokban vagy irodákban kihelyezett hulladékgyűjtőket sokan hajlamosak elkerülni, a design kukák azonban remélhetőleg több embert vesznek rá arra, hogy szelektíven gyűjtse a szemetet.

A pályázatra 12 magyar és külföldi iparművész hallgató küldött be terveket, melyekre a www.okokord.hu oldalon várják a közönség szavazatait szeptember 15-ig. A hulladékgyűjtők prototípusai az Öko-Kord jóvoltából a valóságban is testet öltenek, és az ősszel megrendezésre kerülő Design Héten kerülnek kihelyezésre Budapesten. Az akció szervezői abban bíznak, hogy idővel egyre elterjedtebb lesz az általuk képviselt koncepció, és egyre több egyedi tervezésű hulladékgyűjtővel találkozhatunk a közeljövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr50601554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása