A BT (British Telecom) debreceni irodájának alkalmazottai a Magyar Vöröskereszttel együttműködve mostantól rendszeresen adnak vért az országos vérellátás javítására. Augusztus 11-én a cég debreceni irodájának 25 alkalmazottja - a nyári szabadságolások ellenére az ott dolgozók jelentős része - jelentkezett véradásra a vállalati véradó napon. A BT az együttműködés keretében mostantól évente kétszer szervez hasonló eseményt, melyek alkalmával a Vöröskereszt kitelepül a vállalathoz.

A nyári szabadságolások alkalmával, és kora ősszel jellemző leginkább a vérhiány az országban. Ilyenkor a szükségesnél kevesebben jelentkeznek véradásra, emiatt az országos vérkészlet drasztikusan csökken, és nehezen biztosítható a folyamatosan szükséges vérmennyiség. A biztonságos betegellátáshoz országosan hetente 10 ezer véradóra van szükség, ezzel szemben a mostani nyári időszakban heti három-négyezer fővel kevesebben jelentkeznek véradásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr69615490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása