Gyerekbarát intézkedésként 2008. szeptember 1-jétől bevezetésre kerül a BKV-nál az úgynevezett kisgyerekes bérlet. A bérlet 3250 Ft-ért vásárolható majd meg a BKV Zrt. jegy- és bérletpénztáraiban. A szelvények forgalmazása már 2008. augusztus 26-ától kezdődik.

Az új bérlettípus igénybevételére azok a gyermekgondozási segély (GYES) vagy gyermeknevelési támogatás (GYET) folyósításában részesülők jogosultak, akik hivatalosan budapesti lakcímmel rendelkeznek. A bérlet kiadásához szükséges a jogosult személyi igazolványa és lakcímkártyája, 1 db fénykép (igazolványkép), valamint a fent felsorolt juttatásokról kapott, 6 hónapnál nem régebbi eredeti igazolás.

A kisgyerekes bérlet a BKV Zrt. valamennyi közösségi közlekedési járművén használható lesz Budapest közigazgatási határán belül, és korlátlan számú utazásra érvényes – csakúgy, mint a többi budapesti havi bérlet. A szelvény használatához külön bérletigazolvány kiváltása szükséges, melynek sorszámát rá kell írni a bérletszelvényre.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr68626512

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.08.23. 09:40:59

Jótett helyébe - Szeptember 1-től kisgyermekes BKV bérletGyerekbarát intézkedésként 2008. szeptember 1-jétől bevezetésre kerül a BKV-nál az úgynevezett kisgyerekes bérlet. A [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása