Esélyegyenlőségi magazint indít szeptember 4-én az m1. A csütörtök délutánonként rendszeresen jelentkező magazin mindazokhoz szól, akiket érdekel, hogyan lehet sérültként is teljes életet élni. Az Esély két év szünet után tér vissza a képernyőkre, így a Sorstársakkal együtt újra két fogyatékosügyi magazinja lesz a Magyar Televíziónak.

Az Esélyben minden alkalommal 4-5 riport kap helyet, amelyek alapvetően nem szervezetekről, mozgalmakról és elvekről szólnak, hanem sorsokról, az emberről. Az első adásban az érdeklődők találkozhatnak egy fejesugrástól lebénult fiatal lánnyal, megismerhetik az Ironman versenyen elindult fogyatékos sportolókat. Megtudhatják, hogyan bringázhatnak a látássérültek ép társaik segítségével, és megismerhetik az Ability Park egyik kerekesszékes munkatársának életét. A hallássérült nézőket jeltolmács segíti a riportok megértésében az adás egész időtartama alatt.

Becslések szerint ma 6-900 ezer fogyatékos ember él Magyarországon, a velük élő segítőkkel, családtagokkal együtt legalább két-hárommillió ember érintett. Ez azt jelenti, hogy a népesség 20-30 százaléka számára nap mint nap problémát jelent például a fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés hiánya.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr60644766

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.04. 09:45:31

Jótett helyébe - Új Esély a köztévénBecslések szerint ma 6-900 ezer fogyatékos ember él Magyarországon, a velük élő segítőkkel, családtagokkal együtt legalább [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása