Közel 50 millió forintos pénzösszeg gyűlt össze a TV2 Joshi Bharat című délutáni talk-showjának december 1-je óta tartó adománygyűjtési kezdeményezésén. A december 17-én, élő adásban átadott összeg legnagyobb részét a Szent László Kórház gyermek hematológiai és csontvelő transzplantációs osztálya kapta meg, így lehetőségük nyílik megvásárolni azt a közel 20 millió forintos betegőrző rendszert, amely lehetővé teszi steril körülmények között fekvő, elkülönített beteg gyermekek folyamatos megfigyelését, és probléma esetén lehetőséget ad az azonnali beavatkozásra.

Mivel a befolyt pénzösszeg bőven felülmúlta az előzetes várakozásokat, az osztály további készülékeket, egy nagy értékű infúziós pumparendszert és nagyfrekvenciájú oszcillációs lélegeztető készüléket is meg tud vásárolni. A nézők telefonhívásaiból befolyt összeg fennmaradó részét, összesen 8,5 millió forintot, a műsorban régebben szerepelt, súlyosan beteg gyermekek között osztották szét, amelyből a négy család a gyermekek gyógykezelését fedezi majd.

A nézők azonban nem csupán pénzadománnyal fejezték ki nagylelkűségüket, két gyermek ugyanis jelentős tárgyi adományt, illetve a gyógyulásukhoz szükséges segítséget is kapott. Egy súlyosan beteg kisfiú, Kovács Gergő a műsorban átadott 2 millió forint mellett a Szigetszentmiklósi Nagycsaládosok Egyesületének több teherautónyi adományát is átvehette. Sőt, egy kislány egyenesen gyűjtést szervezett számára, és kérte szüleit, az ő karácsonyi ajándékaira szánt pénzt adják inkább Gergőnek. A cisztás fibrózisban szenvedő, bécsi műtétjére váró Zsákovics Gyuri és családja pedig egy magát megnevezni nem kívánó nézőtől Bécsben ingyenes szállást, teljes ellátást és 1,3 millió forint költőpénzt kapott.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr15831453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matiz Papa (törölt) 2008.12.27. 09:44:21

Zsákovics Gyuri időközben elhunyt. Nyugodjék békében, részvét a családnak!
süti beállítások módosítása