2009. januárban és februárban az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesületet támogatják azok, akik a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon. A szervezet a befolyt összegből a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat internet alapú tumor-regisztrációs és kommunikációs informatikai rendszerét kívánja kialakítani.

A rendszer a jelenleg használt, elavult papír alapú országos gyermekonkológiai regisztert váltja majd fel. Az országos regiszter tartalmazza a betegek diagnózisát, a betegség időpontját, helyét és leleteit, azonban számos ponton modernizálásra szorul: elmaradott a bejelentő rendszer, a számítogépes nyilvántartás csak részleges, az archiválás nem automatizált, melynek következtében a hosszú távú betegkövetés nehezen kivitelezhetővé vált.

Az egyesület által kezdeményezett internet-alapú regiszterben a papír alapú bejelentést interaktív számítógépes rögzítés váltja fel, a forgalom pedig kétirányúvá válik a Regiszter és a Gyermekonkológiai Hálózat központjai között, ezzel is megkönnyítve a kezelőorvosok munkáját. Az új rendszer segítségével a kezelt betegek nyilvántartott adatai átláthatóvá és letölthetővé válnak.

A Telekom Adományvonal (1788) a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el, a hívás és az sms-küldés ára 100 forint. Domino előfizetésről kezdeményezett hívás kivételével az összeg áfamentes. A két hónap alatt beérkező hívások árát a hívók adományaként teljes egészében az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesület kapja meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr21905947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása