Együttműködve a Magyar Vakok és Gyengénlátók Szövetségével, a Praktiker személyi kísérőket biztosít a látássérültek számára 19 magyarországi áruházában. A barkácsláncot a szövetség kereste meg tavaly, hogy támogatást kérjen a szervezet székházának felújításához. A Praktiker a Fehér Bot Napja alkalmából csaknem 900 ezer forint értékben biztosított festéket, csempét és járólapot a Hermina úton található központi épület rekonstrukciójához.

Az együttműködés folytatásaként merült fel a lehetősége annak, hogy a látássérülteket a Praktiker kísérőkkel segíti, s megkezdi egy vakbarát honlap kialakítását. Tapasztalatok szerint ugyanis a látássérültek eddig elkerülték a nagyáruházakat, hiszen a hatalmas térben és a több tízezer árucikk között sokszor még a látó emberek is nehezen igazodnak ki. A Praktiker áruházaiban mostantól hivatalosan is minden látássérült számára biztosítanak egy kísérőt, aki segít a bevásárlásnál. Az áruházvezetőket szituációs tréningeken készítették fel a speciális segítséget igénylő vásárlók kiszolgálására.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr55938715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása