A BT (British Telecom) debreceni szolgáltató központjának munkatársai egy életmentő műtétre, és a kritikus helyzetben lévő debreceni vérellátás javítására adtak vért februárban.

A gyorsan megszervezett véradás apropója egy felhívás volt: a BT egyik dolgozójának családjában egy hat éves kisfiúnál leukémiát diagnosztizáltak a debreceni klinikán. A gyermeknek a műtét elvégzéséhez sürgősen szüksége volt A+ típusú vérre, ami abban az időpontban nem állt rendelkezésre az intézményben.

A BT hatvanfős központjából negyvennyolcan a felhívást követően azonnal jelentkeztek vért adni a kisfiú megmentésére, és a klinika vérkészletének javítására.

Az elmúlt hetek során naponta több műtétet is el kellett elhalasztani Debrecenben vérhiány miatt. Bár a Magyar Vöröskereszt megfelelő számú önkéntes jelentkező esetén rendszeresen szervez kihelyezett véradásokat, de gyakran a szükségesnél kevesebben jelentkeznek vért adni. Emiatt az országos vérkészlet drasztikusan csökken, és nehezen biztosítható a betegellátáshoz folyamatosan szükséges vérmennyiség.

Általában a nyári hónapokban tapasztalható a vérkészlet mostanihoz hasonlóan ínséges állapota, vérből ugyanis nem lehet hosszú időre raktározni. Az ellátást csak a mindennapi rendszeres véradás tehetné zavartalanná.

A BT alkalmazottai már többször is részt vettek csoportos véradáson: legutóbb augusztus közepén, amikor a múlt hetihez hasonlóan a debreceni iroda alkalmazottjai jelentkeztek, hogy hozzájáruljanak a vérkészlet gyarapításához.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr2938729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása