Az [origo] portál napi sorozata a környezettudatos élethez ad egyszerű, a mindennapokban megvalósítható ötleteket, amelyek között szerepelnek a háztartásban, bevásárláskor, a közlekedésben, az irodában, vagy éppen egy cég működtetésében alkalmazható megoldások egyaránt.

 

A sorozat kitér az egyes ötletekkel kapcsolatos érvekre és ellenérvekre, illetve további olvasnivalót kínál a felhasználóknak. Az új rovat célja, hogy arra ösztönözze a felhasználókat: gondolják végig mindennapi rutincselekedeteik környezeti hatásait, s olyan információkat kínál, amelyek birtokában ezt meg is tehetik. A cikkek minden ötletnél kitérnek arra is, hogy annak milyen anyagi vonatkozásai vannak. Címkével jelzi, hogy egy-egy megvalósítás plusz teherrel jár, semleges ilyen szempontból, vagy környezetbarátsága mellett még takarékosnak is tekinthető-e. Az egyes ötleteket értékelhetik a felhasználók, akik maguk is küldhetnek be javaslatokat, kérdéseket.

 

Az [origo]-t és az iWiW-et kiadó Origo Zrt. a kezdeményezéssel egyidejűleg elindította "Zöld Iroda" programját. A vállalat arra törekszik, hogy tevékenységével minél kevésbé terhelje környezetünket. Az akció célja, hogy az Origónál minél kevesebb legyen a feleslegesen égő villanykörte, az éjszakára bekapcsolva hagyott számítógép. A papírral is takarékoskodik a cégcsoport, amit az elektronikus aláírás és az ügyviteli alkalmazások tesznek lehetővé. Hamarosan korszerű, takarékos rendszer vezérli majd az iWiW szervereit is: a terhelés szerinti le- és felkapcsolás segítségével csökkenthető az áramfogyasztás. A [freemail] esetén a két évnél idősebb, elavult és kis kapacitású háttértárolók korszerű, nagy kapacitású eszközökre történő cseréjével is jelentős fogyasztáscsökkenést fog elérni az Origo.  

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr991078420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása