GreenHeart márkanéven új, környezettudatos termékcsaládot indít a Sony Ericsson. A kínálat első tagjaként mutatkozott be a C901 GreenHeart és a Naite készülék, valamint az MH300 GreenHeart headset.

Mindkét GreenHeart mobiltelefon a Sony Ericsson 'green core' nevet viselő környezetvédelmi eljárására épít, amely alkalmazásával a cég mellőzni kíván minden káros vegyi anyagot a mobiltelefonok megtervezése és gyártása során.

A C901 GreenHeart a készülékbe épített - és a hagyományos papír kézikönyvet helyettesítő - elektronikus használati utasítást tartalmaz, amellyel több, mint 90% papír takarítható meg. A kisebb, kompaktabb csomagolás csökkenti a szállítás környezetre gyakorolt káros hatásait. A telefon külső burkolata legalább 50%-ban újrahasznosított műanyagból készült, optimalizált fényérzékelő kijelzője kisebb energiafelhasználással működik. A vízbázisú festék használata csökkenti az illékony szerves vegyületek (VOC - Volatile Organic Compounds) kibocsátását. A hozzá ajánlott új, MH300 headset a műanyag részeket tekintve öt eleméből négy 100% újrahasznosított műanyagból készült.

A portfólió másik darabja, Naite számos újítást tartalmaz a C901 GreenHeart megoldásai közül, emellett kis fogyasztású töltővel rendelkezik. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a két készülék 15%-kal kevesebb szén-dioxidot bocsát ki élettartama alatt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr931189063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása