Hallásvizsgáló és -analizáló készüléket ajándékozott a Siemens Audiológiai Technika Kft. a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórháznak, amelynek fül-orr-gégészetén működik Magyarország egyik legjobban felszerelt audiológiai állomása. Az ultramodern berendezést június első hetében adták át az intézménynek.

Az audiológiai állomás legfontosabb feladatai közé tartozik a születéstől az öregkorig terjedő teljes körű hallásvizsgálat elvégzése, valamint azon betegek kiszűrése, akik akut vagy krónikus halláscsökkenésben szenvednek.

Az intézmény modern audiológiai állomása a lehető legkorábbi segítségnyújtást képes biztosítani: a megfelelő időben elkezdett kezelésekkel hozzájárul a további halláscsökkenés megelőzéséhez, illetve azokat a pácienseket, akiknél a folyamat már nem visszafordítható, hallókészülékekkel látja el.

A Siemens által felajánlott audiométer a hagyományos vizsgálatokon kívül elvégzi a speciális rutinteszteket is (pl. SISI, Fowler, Stenger), valamint beszédaudiometriára is használható. Integrált adatbázisában nem csupán a hallásvizsgálat eredményei rögzíthetőek, de a páciens egyéb orvosi leletei, korábbi kórképei is nyilvántarthatóak, visszakereshetőek.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr521371472

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hallókészülék és hallásvizsgálat 2010.01.22. 11:59:57

Témához kapcsolódó érdekes írás. Ajánlom figyelmetekbe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása