2009-ben is csúcsot döntött a MikulásGyárba beérkező adományok száma. A jótékonysági adománygyűjtő akció immár ötödik alkalommal került megrendezésre karácsony előtt. A szervező Magyar Vöröskereszt tapasztalatai szerint a céges adományozók száma az utóbbi években csökkent, a lakossági adományozók száma ezzel szemben látványos növekedésnek indult.

A tavalyi év végén közel 13 000 kartondoboz adomány gyűlt össze országszerte, ebből közel 10 000 a fővárosban. A céges adományozók ezúttal kevesebben voltak, de így is érkezett nagy mennyiségű tartós élelmiszer, papír-írószer és még 350 db fenyőfa is. A lakossági adományok nagy része játék volt, de rengeteg ruhanemű, valamint tartós élelmiszer is érkezett.

Akadtak különleges felajánlások is: a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége például 11 doboz saját kötésű ruhaneműt juttatott el így a rászorulóknak, de több intézményben, szervezetnél közösen gyűjtötték össze az adományokat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság állománya például idén hagyományteremtő szándékkal gyűjtötte össze adományát a rászorulók részére. A Rendőrtiszti Főiskola hallgatói pedig önkéntes munkával segítették a fővárosban a MikulásGyár tevékenységét.

Az önkéntesek voltak idén is a MikulásGyár mozgatórugói: Budapesten 130 önkéntes közel 2600 munkaórát szánt arra, hogy szebbé tegye a rászorulók karácsonyát. Az összegyűjtött adomány országszerte a Magyar Vöröskereszt segélyosztó programjai során jutott el a nehéz körülmények között élő emberekhez. Aki máshogy szeretett volna segíteni – idén először – vért is adhatott: a Magyar Vöröskereszt véradókamionja két alkalommal is várta a fővárosi véradókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr731644594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása