Idén nyáron Magyaroszágon is csatlakozott a Procter&Gamble Children's Safe Drinking Water (CSDW, Tiszta vízzel a gyermekekért) elnevezésű humanitárius programjához, melynek fő célja az ivóvízhiány csökkentése a fejlődő országokban. A program a szennyezett víz elfogyasztása miatt bekövetkezett betegségek és halálesetek visszaszorítására helyezi a hangsúlyt egy speciálisan kifejlesztett, alacsony költségű technológia segítségével, amely egyszerű módon képes megtisztítani és ihatóvá tenni a szennyezett vizet.

A 2009. július 1-től szeptember 30-ig tartó program keretén belül bármelyik, matricával ellátott Pantene, Gillette, Camay, Wellaflex, Londa vagy Oral-b termék megvásárlása után egy-egy afrikai gyermek egyheti ivóvizét biztosítja a vállalat.

A 2004-ben indult Tiszta vízzel a gyermekekért középpontjában a PUR nevű víztisztító por terjesztése áll, amely a szennyezett vizet biztonságos, iható vízzé tisztítja. A vállalat számos humanitárius szervezet segítségével juttatja el a PUR porokat a rászorulóknak, technikai, anyagi és emberi segítséget is nyújtva a megfelelő felhasználáshoz. Egy csomaggal 10 liter tiszta víz állítható elő úgy, hogy a szennyezett vízbe öntve 5 percen át keverik, majd a szennyeződés leülepedését követően a vizet egy ruhán keresztül leszűrik. Az így megtiszított víz 20 perc múlva már káros mellékhatások nélkül iható lesz.

A PUR használatával eddig több mint 1 milliárd liter szennyezett vízből készítettek iható vizet a világ több mint 40 országában. 2012-re 3,5 milliárd liter vizet szeretne ihatóvá tenni a program.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr871238047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása