A Bauland és a BASF közös projektjeként Fótligeten épül az ország első nulla fűtésköltségű irodaháza. Az épületben nem lesz fűtőtest, az irodaház melegvíz és elektromos energia igényét nagyrészt az épületen található több száz napkollektor elégíti majd ki. A fűtését tekintve széndioxid-kibocsátás mentes komplexum rendkívül takarékosan bánik majd a természeti erőforrásokkal, így a vízzel is.

A fenntartható építés szellemében jövő év végére létrejövő irodaház közösségi szolgáltatásoknak és irodáknak ad majd otthont. A földszinten üzletek és vendéglátó egységek, kiszolgáló raktárak kapnának helyet, az emeleten pedig szolgáltató irodák és bankfiók működne.

Az épület a nyári felmelegedés ellen árnyékolási rendszerekkel, az elektromos energia és melegvíz igény többségének fedezésére pedig több száz árnyékoló integrált napelemmel és napkollektorral lesz ellátva. A víz takarékos felhasználásáról többek között esővízgyűjtő és szürkevíz hasznosító rendszer gondoskodik. A természetes megvilágítás maximális kihasználása mellett a mesterséges világítást alacsony energiafelhasználású kompaktfénycsöves és LED világítótestek biztosítják.

Az irodaház demonstrációs célokat is szolgál majd, ezzel is segít elterjeszteni az energia- és környezettudatos építészetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr65203896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása