Egyáltalán nem használ fosszilis energiahordozókat a K&H új, Ócsán megnyitott fiókja, így működése nem szennyezi a levegőt. Az egység fűtését egy speciális hőszivattyús rendszer oldja meg. A rendszer a környezet hőenergiáját hasznosítja, melyet aztán hűtésre, fűtésre és vízmelegítésre egyaránt fel lehet használni. A berendezés alkalmazásával ráadásul jelentős áram-megtakarítás érhető el az eddigiekhez képest.

Az új fiók kialakításánál is nagyobb vállalkozás a K&H teljes fiókrendszerének freonmentessé tétele, mely 2010-re valósulhat meg. A freon a harmincas évek óta hűtőberendezésekben hűtőközegként alkalmazott gáz, melyről időközben kiderült, hogy a légkörbe jutva igen káros hatása van, hiszen hozzájárul az üvegházhatás erősödéséhez. A K&H 2003 után épült fiókjait már az Európai Unió szabványának megfelelően, freonmentesen építették, de a régebbiek korszerűsítésre szorulnak. 2008-ban mintegy 600 berendezés és megközelítőleg 20 fiók teljes rendszerének lecserélésére kerül sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr84561052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása