A Nokia Magyarországon is elindította környezetvédelmi információs oldalát, mely a www.nokia.hu/zoldzona címen érhetők el. Az oldalon a felhasználók megismerkedhetnek a mobilkészülékek újrahasznosításának fontosságával, rákereshetnek a hozzájuk legközelebb eső Nokia Szervizpontra, ahol leadhatják készülékeiket, illetve a Nokia környezetvédelmében tett további lépéseiről is tájékozódhatnak. Ha minden Nokia felhasználó, csupán egy nem használt mobilkészüléket újrahasznosítana annak élettartama végén, akkor csaknem 80 000 tonna nyersanyag válna megtakaríthatóvá, mivel a telefonban lévő anyagok 100 százaléka visszanyerhető vagy felhasználható új termékek vagy energia előállítására.

A Nokia ingyenes alkalmazásokat és szolgáltatásokat is kínál a Zöld Zónában, melyek segíthetnek abban, hogy vigyázzunk a környezetünkre. Ilyen alkalmazás például a "mi: kompenzálunk", amely egy mobiltelefonra letölthető CO2 kibocsátást ellensúlyozó eszköz.

A Zöld Zóna honlapon számos statisztikát és hasznos tippet találhatnak az olvasók az elektronikus készülékek használatával kapcsolatban. Például, mobileszközünkön kapcsoljunk ki néhány olyan alkalmazást, melyeket nem használunk, így máris energiát spórolunk, valamint a használaton kívüli töltőt mindenképpen húzzuk ki a konnektorból. 85 ezer otthon villamosenergia-ellátására elegendő energia takarítható meg évente azzal, hogy a mobiltelefon-tulajdonosok töltőiket kihúzzák a hálózatból.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr71000240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása