A 2009-es Önkéntesek Napja alkalmából az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) 2009. június 4-én meghirdette az Önkéntességért Díj megalapítását. Az elismeréssel az önkéntesség társadalmi ismertségének és elismertségének növelésére törekszik a szervezet.

Noha az önkéntesek száma folyamatosan nő, és a vállalatok egy része is felismerte a vállalati önkéntes programokban rejlő lehetőséget, még mindig kevesek kapcsolódnak be rendszeresen, szervezett keretek között önkéntes tevékenységbe.

Az Önkéntességért Díjat idéntől az alábbi három kategóriában osztják ki évente egyszer:

I. Az év önkéntese (magánszemélyeknek)

II. Az év önkéntes programja (állami és önkormányzati fenntartású intézményeknek/ civil szervezeteknek)

III. Az év vállalati önkéntes programja (cégeknek)

A nyerteseket egy 4 főből álló zsűri választja ki, amelynek tagjai között egy fő a civil szervezeteket, egy a vállalati szférát, egy az állami szférát képviseli, valamint egy fő önkéntes. A nevezéseket szeptember 30-ig várják, a díjakat pedig a 2009. december 3-i Önkéntességért Díjkiosztón adják át ünnepélyes keretek között. Az esemény fővédnöke Sebestyén Márta, aki 2007 óta az Önkéntesség Európai Nagykövete cím birtokosa is.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr171341336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása